Bild
Nästa artikel
Nämen, en Cizeta till salu

Nämen, en Cizeta till salu

V16!

Den måste vara den galnaste superbilen som kom ut ur åttiotalets samlarnoja. Cizeta-Moroder V16T har sexton cylindrar på tvären bakom föraren. Nu finns en till salu – en riktig lågmilare!

När konstruktören Claudio Zampolli och musikkompositören Giorgio Moroder slog sina välkammade skallar ihop föddes Cizeta-Moroder V16T. Formen stod Marcello Gandini för och förmodligen använde han kalkeringspapper på sin då nyritade Lamborghini Diablo. Men motorn var någonting i hästväg: en V16, monterad på tvären bakom förarkabinen.

Egentligen var det fråga om två ihopmonterade V8-motorer med plana vevaxlar och kraftuttag i mitten. Effekten i sexlitersmaskinen angavs till 542 hästkrafter, så räkna med att prestanda fortfarande är hårresande.

Nu ska en samlare i Singapore sälja sitt exemplar från 1994. Han har inte kört med bilen, bara tittat på den då och då. Miltalet är lågt och härrör från leveransen. Pris? The Furious Inc. begär 349 900 euro, ca 3,2 miljoner kronor.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.