Bild
Nästa artikel
Nissan 370Z NISMO RC - het racer

Nissan 370Z NISMO RC - het racer

nyheter

Nu får BMW M3 GT4 med flera hålla i hatten. Nissan visar sitt vapen i klassen: 370Z NISMO RC. Så ska en Nissan se ut.

Reglerna för FIA GT4 kom till för att ge amatörerna en chans, när GT3 blivit alltför avancerat. Reglerna är strikta och bilarna mycket lika de som rullar på gatan. Tillverkarna var inte sena att hänga på. Aston Martin, BMW, Ford, Ginetta, Maserati och Porsche är bara några av bilfabrikanterna som deltar.

Nu kan vi lägga Nissan till den listan. På bas av sportbilen 370Z har deras motorsportdivision visat Nissan 370Z NISMO RC. Jämfört med den vanliga Z-bilen, som Automobil A-testade i nummer 10.09, har vikten skurits ned markant, till 1340 kg, och fått störtbur, brandsläckare och mängder med racingvänliga uppdateringar.

Motorn är milt trimmad och lämnar 355 hästkrafter, något mer än standardbilen. Det har skett med hjälp av bland annat ett öppet avgassystem och omprogrammerad databox. Självklart finns både skalstol, sexpunktsbälte och en racingratt i bilen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.