Bild
Nästa artikel

Nissan GT-R SpecV till Europa - men bara i 40 exemplar!

Nyheter

Specialaren Nissan GT-R SpecV blir din om du beställer ett av 40 exemplar före 15 december och betalar 1,6 miljoner. Visas på Ringen.

Nissan meddelar att tilldelningen av Nissan GT-R SpecV till Europa bara blir 40 bilar. Automobil kan avslöja att priset blir 1 599 000 kronor och att orderböckerna bara är öppna till och med 15 december - det gäller att raska på för att få en bil.

Automobil har redan tidigare avslöjat en hel del om Nissan GT-R SpecV, specialaren med ett avgassystem i titan som ägare till "vanliga" GT-R kan köpa om de lägger upp ca 140 000 kronor.
Nissan GT-R SpecV har fler diskreta detaljer som gör den till "en bil för kunniga förare som är 'ett' med sin bil", för att låna Nissans beskrivning när man nu berättar hur den ska säljas i Europa: det blir bara 40 exemplar.

Maxeffekten är den samma som i standardversionen (480 hk) men en ny tryckreglering gör att man under begränsad tid kan få "overboost" - och därmed extra vridmoment i mellan- och toppregistret - till de dubbla turboaggregaten.

Keramiska bromsar är standard, utvecklade av Nissan och Brembo. Fjädring och dämpning är tuffare än i Nissan GT-R i standardskick. Gjutna aluminiumfälgar med nytt utseende, barkre spoiler i kolfiber, kolfibergrill och bromsarnas kylluftintag i kolfiber är några detaljer som fått ned bilens vikt 60 kg.

SpecV är enbart tvåsitsig med skalstolar i kolfiber. Baksätet från standardversionen är borttaget.

Vill man se bilen live får man bege sig till Nürburgring och Nissan Sports-utställningen i det nya expo som öppnade i somras. Det är den enda plats i Europa där GT-R SpecV visas.
Taggar: Nyheter
Nissan GT-R SpecV till Europa - men bara i 40 exemplar!

Kommentarer

#1
Sriranjan
2013-11-18 13:41

c4r ockse5 je4ttesugen pe5 att kf6pa den, den e4r se5 le4cker! Men ganska dyr, och det e4r en bere4ttigad fre5ga tcyekr jag ockse5 hur bra den verkligen e4r! Men bra sugen att skaffa en e4r jag!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.