Bild
Nästa artikel
Nürburgring i konkurs?

Nürburgring i konkurs?

Nyheter

Den legendariska banans ägare ser ut att gå i konkurs efter tidigare rapporter om jobbiga tider för den lika välkända som charmigt farliga banan.

Banan som senast förra året höll i Formel 1s Tyska GP tvingas nu hitta sett för att lösa sina skulder medans EU ser över möjligheten till hjälp. Den statliga verksamheten i Rhineland-Palatinate, som äger Nuerburgring GmbH, gick igår ut med beslutet om en ekonomisk undersökning. 

Anledningen, enligt borgmästare Kurt Beck, är att man inte tror att EU kommer gå med på det bidrag på 13 miljoner euro som man hoppas ska komma i slutet av månaden. 

Kommer pengarna inte skulle det med "stor sannolikhet leda till en insolvens i slutet av månaden på grund av avsaknad av likviditet." sa Beck. Dom har nu försökt förhindra det genom att påbörja en process redan nu. 

Sabine Schmitz, en välkänd figur på ringen, kommenterade till Autoweek att det än är för tidigt att säga vad som kommer att hända. "I dagsläget vet ingen vad som händer... Vi behöver vänta några fler dagar för bättre information." 

Nürburgring har varit verksam ända sedan 1927, förutom under andra världskriget.

För mer fortlöppande information och för att visa ditt stöd kan du gilla "Save The Ring" på Facebook.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.