Bild
Nästa artikel

<font color="#00ff00">NSX leder en het modelloffensiv från Honda</font>

Spy shots * Automobil Secret Service

Här är bilderna på Hondas nya generation NSX, en lättviktare som ska utmana tunga namn som Porsche 911 Turbo, nya Nissan GT-R och Lexus LF-H. Sedan hamnar BMW i skottlinjen...

Ersättaren till Hondas smått legendariska sportvagn NSX har dragit ut på tiden. Ursprungligen skulle bilen har presenterats på förra årets Tokyosalong men drogs tillbaka på grund av interna stridigheter om bilens formgivning. Kompromissen var att man presenterade Aucura Advanced Sports Car Concept (ASC) på Detroitsalongen 2007 och enligt våra spionbilder lär utseendet på nya NSX att påminna rejält om Acura ASC. 
Senaste budet är en officiell avtäckning på nästa års Tokyosalong och sedan en försäljningsstart i Europa till hösten 2010. Då kommer bilen inte att heta Honda utan som konceptet gå under namnet Acura, Hondas lyxmärke som hittills varit förbehållet USA.
Nya NSX frångår mittmotorkonceptet från föregående generation. Istället blir det en front-mittmonterad motor där maskinen sitter helt bakom framaxeln. Detta för att bilen ska kunna bli 2+2-sitsig, en värdefull tillgång på den viktiga USA-marknaden.
Nya NSX är fullpackad med avancerad teknik. Det har varit en hjärtefråga från styrelseordförande Takeo Fukui som velat visa omvärlden Hondas avancerade kunskaper i bilbyggande, väl finslipat i formel-cirkusen. 
Själva maskinen i fråga blir en nyutvecklad V10 på 4,5 liter och den lär bli extremt högvarvig i god Type R-anda. Räkna med runt 550 hk vilket i kombination med en låg tjänstevikt ger bilen ytterst hyggliga fartresurser.
Drivningen sker i form av Hondas Super-Handling All-Wheel
Drive system (SH AWD), en fyrhjulsdrift som inte bara separerar krafttillförseln mellan fram- och bakaxel utan även har en avancerad kontroll av krafttilldelningen mellan hjulen på samma axel.
NSX presenteras nästa år och efter det spottar Honda i nävarna och presenterar en uppsättning bakhjulsdrivna modeller baserade på NSX bottenplatta. Dessa ska utmana premiummärken som BMW och Lexus. Honda hoppas kunna visa en BMW 7-seriekonkurrent år 2015.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.