Bild
Nästa artikel

Nya BMW 5-serie får dubbelturbo-V8

Spy shots * Automobil Secret Service

Ersättaren till BMW:s nuvarande 5-serie, E60, kommer om två år och då sitter bland annat en nyutvecklad V8 med dubbelturbo under huven.

Förutom 2002 Turbo och gamla 745i var BMW länge motståndare till att överladda sina motorer med hjälp av turboladdning, men efter succén med 335i och 135i har man gjort en kovändning. I ersättaren till nuvarande 5-serie hamnar bland annat en dubbelturboladdad V8 på 4,4 liter och 420 hästkrafter och man kommer självklart även att erbjuda turbosexan från 335i.
Designen på den nya generationen, som går under arbetsnamnet F10, bryter med Bangles spektakulära former. Femman introducerar nämligen ett nytt formspråk som utvecklas under ledning av BMW:s designchef Adrian van Hooydonk.
Automatlådan blir åttaväxlad och som vanligt finns även fyrhjulsdrift som tillval. Räkna med att den nya femman presenteras 2010 och att toppversionen M5 ser dagens ljus ett år senare.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om nya BMW 5-serie eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Nya BMW 5-serie får dubbelturbo-V8
Nya BMW 5-serie får dubbelturbo-V8
Nya BMW 5-serie får dubbelturbo-V8
Nya BMW 5-serie får dubbelturbo-V8

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.