Bild
Nästa artikel

Nya feta 911 GT3

Nyheter

Vid sidan av Turbo är GT3 den snabbaste 911:an och nu kommer den i en ny generation.

De vanliga 911-modellerna var först med att få ansiktslyftning och de nya direktinsprutade motorerna, men nu har turen kommit till GT3.
Den nya motorn utvecklar 435 hästar, 20 mer än förut, tack vare att motorn förstorats från 3,6 till 3,8 liter samtidigt som gasflödet har förbättrats. Variocam används för första gången både på insugs- och avgassidan och det innebär at motorn har blivit starkare främst på mellanvarv. Fartresurserna är hyggliga: 0-100 km/h avverkas på 4,1 sekunder, 0-160 km/h på exakt det dubbla och toppfarten är 312 km/h.
Antisladdsystemet PSM går att ställa i olika steg där man kan koppla ur stabilitetskontrollen och antisladdsystemet oberoende av varandra.
Aerodynamiken har förbättrats och marktrycket är fördubblat jämfört med föregående modell.
Den stora nyheten är dock lite annorlunda: tillvalet PADM (Porsche Active Drivetrain Mount). PADM är en aktiv motorupphängning som känenr igen om bilen körs på ett aktivt sätt. Systemet ändrar elaticiteten i upphängningen så att bilen inte påverkas lika mycket av motorns massakrafter i snabba svängar.
Ett annat, troligen uppskattat, tillval är möjligheten att med ett knapptryck höja bilen 30 mm när man kör på guppiga gator.
Nya GT3 presenteras på genevesalongen och finns i butik från och med maj.
Taggar: Nyheter
Nya feta 911 GT3
Nya feta 911 GT3
Nya feta 911 GT3

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.