Bild
Nästa artikel

Nya lilla Rolls-Royce med diesel

Spy shots * Automobil Secret Service

Här kommer Rolls-Royces utmanare till Bentleys stora succé: Continental GT och Flying Spur. Till skillnad från storebror Phantom får den lilla modellen minst tre motoralternativ, bland annat en diesel.

Den nya lilla Rollsmodellen, som internt kallas RR4 eller NGS (New Generation Sedan), baserar sig på en förlängd version av BMW 7-serie. Bilarna kommer inte att ga några gemensamma synliga detaljer och samtliga mått är en dimension större på Rollsen. Vågen stannar ungefär på  2,3 ton, ca 250 kg mer än BMW:n.
Motorerna kommer från BMW men är egenutvecklad, likt Phantoms 6,75-liters V12 som är en kraftig vidareutveckling av sexliterstolvan från BMW 760i. Phantom finns endast med ett motoralternativ, medan den lilla modellen kommer få minst tre: Vidareutvecklingar av den turboladdade V8:an på 4,4 liter, V12:an samt även en diesel-V8.
Visserligen har bilen fortfarande en hel del kamouflage, men det går ändå att urskilja en del detaljer såsom de bakre självmordsdörrarna.
Rolls-Royce siktar på att på att konkurrera med det före detta systerföretaget Bentley och deras formidabla succéer med Continental GT och Flying Spur. Räkna därför med att RR4 kommer att vara snarlik i storlek och pris, vilket innebär ett grundpris på strax under två miljoner kronor.
Man räknar med att till en början sälja runt 800 bilar per år, vilket skulle dubblera den nuvarande produktionen för det anrika företaget.
Sin vana trogen planerar Rolls-Royce att presentera den nya modellen på Genevesalongen, och man räknar med att hinna till nästa salong som äger rum i mars nästa år. Priset på denna "lågprismodell" hamnar någonstans runt 160 000 pund, strax under två miljoner kronor. Mitt i Bentley Continental GT-territorium.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Nya lilla Rolls-Royce med diesel
Nya lilla Rolls-Royce med diesel
Nya lilla Rolls-Royce med diesel
Nya lilla Rolls-Royce med diesel
Nya lilla Rolls-Royce med diesel
Nya lilla Rolls-Royce med diesel
Nya lilla Rolls-Royce med diesel

Kommentarer

#1
Kamel
2013-11-18 11:20

Hejsan Lene!Me5ste titta in till dig en stund och hf6ra hur det e4r med dig? Hoppas att det ge5r e5t re4tt he5ll och att du bf6rjar ke4nna dig piggare. Me5nga varma kraamr fre5n LenaVar re4dd om dig!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.