Bild
Nästa artikel

Nya Mazda RX-8

Nyheter

För fem år sedan producerade Mazda sin första RX-8. På Detroitmässan visades den senaste karossen. Ny front och ny akter ska locka nya köpare.

Fortfarande håller Mazda kvar vid RX-8:ans typiska kännetecken. Bland annat den nästan vibrationsfria Wankelmotorn, som år 2003 fick utmärkelsen "International Engine of the Year".
Rotationsmotorn i 2008 års RX-8 ska vara förfinad med reducerad besin och oljeförbrukning som resultat. Detta efter att ha effektiviserat cirkulationen av olja och motorns två kammar. Växellådan är en sexväxlad manuell låda.

Nya RX-8 får en större front med ny grill och även ny akter. De gamla bakljusen bytts ut mot nya. Även de bakhängda dörrarna följer denna generation.

RX-8 får ett särskilt sportpaket så kallat R3 (R3 Sport Package). I paketet ingår bland annat sportfjädring med stötdämpare från Bilstein samt en ny typ av framvagnsupphängning baserad i huvudsak på ett fjädringsdämpande skum.

Den första leveransen av modellen anländer kommande sensommar.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.