Bild
Nästa artikel

NYA MERCEDES E-KLASS - TAXI VAR GOD DRÖJ (ETT HALVÅR TILL!)

MERCEDES E-KLASS * SPY SHOTS

En ny mellanstor Mercedes är alltid en viktig händelse i bilvärlden, och i synnerhet bland världens taxiåkare. I slutet av 2008 begår nya Mercedes E-klass premiär.

Nuvarande Mercedes E-klass presenterades våren 2002 och var ett stort utvecklingssteg. Laddad med ny teknik (elektrohydrauliska bromsar till exempel, som senare ersattes med ett vanligt hydrauliskt system…) och ett formspråk som signalerade mjukare värderingar.

Sex år senare genomgår ersättaren till W211 slutliga tester på Nürburgring, sent i höst begår nya E-klass (W212?) premiär.

DESIGN.

Mercedes återvänder till ett skarpare formspråk. Vi anade det med senaste S-klass och det blev än mer uppenbart i nya C-klass.

De fyra ellipsformade strålkastarna försvinner och ersätts av lampglas som lite grann påminner om dem på fyrdörrarscoupén CLS.

LIka skulpterade hjulhus som på S-klass blir det inte, men den ringa maskeringen döljer inte att de bakre hjulhusen accentueras ända ut i bakdörrarna.

I likhet med nya C-klass läggs motorhuven som ett "lock" ovanpå framskärmarna. Snyggt eller inte? Karaktärsskapande i alla händelser.

Invändigt blir det också rättning i leden. De "organiska" formerna som Mercedes odade under sent 1990- och tidigt 2000-tal ersätta nu helt av mer skarpskurna linjer och lagom dos high tech-känsla.

TEKNIK.

Mercedes fortsätter och fördjupar satsningen på Blutec, vilket i själva verket är flera olika tekniker som alla syftar till att rena dieselmotorer.

Men det mest spännande är att 2,2-litersdieseln med Blutec även ska erbjudas med hybridteknik. Enligt engelska CAR kommer det att resultera i en koldioxidutsläpp bara ett litet snäpp ovanför dagens miljöbilskrav: 134 g/km (gränsvärden är 120 g/km).

TIDTABELL.

Enligt källor kommer inte E-klass att begå premiär vid höstens bilsalong i Paris. Snarare blir det en separat lansering senare under hösten eller tidiga vintern, dock före årsskiftet.

Se även Secret Service om kombiversionen av nya Mercedes E-klass.

HAR DU MER INFO OM MERCEDES E-KLASS?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om Mercedes E-klass (W212) eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

MISSA INTE!

Nya Mercedes C220 CDI drabbar samman med nya Audi A4 2,0TDI, BMW 320d och Alfa Romeo 159 JTD i Automobil 4.08 som utkommer i butik 15 april.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Ousha
2013-11-20 11:25

It's imratepive that more people make this exact point.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.