Bild
Nästa artikel
Ohlsson vinner Karlskogas TTA

Ohlsson vinner Karlskogas TTA

Nyheter

Den unga föraren Linus Ohlsson överraskade inte bara i Pole, utan slog alla mer erfarna förare även i det första TTA-racet någonsin.

Ekblom fick till en kanonstart men Ohlsson fick ledningen i första kurvan medan Ekblom kort därefter förlorade andra platsen till Göransson. De 10 inledande varven låg en stor del av bilarna inom en sekund av varandra, samtidigt som Ohlsson utökade sin ledning till över 1 sekund. Fem sekunder bakom slogs Thed Björk, Fredrik Larsson, Robin Rudholm och Martin Öhlin.

Ekblom tog sig sedan om och drog ifrån Göransson samtidigt som luckan till ledande Ohlsson ökat till nästan 2 sekunder. Ekblom tog sig allt närmare Ohlsson men safety car fick gå ut efter en kollision längre bak vilket ledde till att fältet samlades ihop igen. 

Vid 21:a varvet släppte safety car fältet och direkt så hakade Ekbloms Volvo på Ohlsson. De följande varven visade dock Ohlsson att han och den svart-guldiga Saaben har rejäl fart fast den blåa Volvon lyckade hålla sig tätt intill. Med fem varv kvar skiljde det endast en halv sekund mellan de två ledande förarna, men med hela 4 sekunder till trean Göransson.

Vid sista varvet hade Ekblom stängt luckan och det var endast två hundradelar mellan. Den endast 21 år gamla Linus Ohlsson höll sig dock iskall och gjorde inga misstag, vilket ledde till att vinsten i det första TTA-racet någonsin gick till Tidö/PWR:s förare Linus Ohlsson!

Vi säger grattis till Linus Ohlsson och tackar för den underhållning som TTA bjöd på under lördagen på Karlskoga. Vi kommer återkomma med mer djupgående artiklar angående TTA - Elitserien i racing. 

Slutgiltiga resultatet kommer.

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.