Bild
Nästa artikel
Packard Myth – otrolig!

Packard Myth – otrolig!

Auktionsdags!

En av tidernas häftigaste "one-offs" går under klubban i helgen. Hala fram fem miljoner så kan Packard Myth Custom Boattail Coupé bli din.

Lyxmärket Packard slog igen böcker och fabrik 1958 men fortsätter att fascinera, mer än ett halvsekel senare. Storhetstiden under 1930-talets första år såg många pampiga Packard V12-modeller i läckra karosskonstellationer – men en speciell typ byggdes aldrig: The Boattail Coupé.

För drygt tio år sedan bestämde sig en skicklig karossmakare i Kalifornien, Fran Roxas, att göra något åt saken. Han tog hjälp av den legendartiske industridesignern Strother McMinn (som låg bakom designen på den då banbrytande Opel Kapitän 1939) och putsade med hjälp av klassiska linjer och modernaste teknik fram en makalös modell: Packard "Myth" Custom Boattail Coupé, tänkt som 1934 års modell men alltså skapad i början av 2000-talet.

Nu är Myth till salu på den exklusiva samlarbilsauktion RM Auctions arrangerar i samband med klassikerveckan i Monterey, Kalifornien. Bilen beräknas inbringa motsvarande ca fem miljoner kronor och förutom de enastående linjerna får man en riktig Packard V12-motor från 1930-talet, moderniserad och trimmad till ca 500 hk, på köpet.

Hela den fascinerande berättelsen bakom bilen hittar du genom att klicka på:
www.rmauctions.com/FeatureCars.cfm?SaleCode=MO10&CarID=r194&fc=0

Taggar: Nyheter, Hem
Packard Myth – otrolig!
Packard Myth – otrolig!
Packard Myth – otrolig!
Packard Myth – otrolig!

Kommentarer

#1
Martin Andersson
2010-09-02 22:39

Fantastisk, underbar, vill ha den.

Wow säger jag bara, köpläge?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.