Bild
Nästa artikel

Pagani Zonda på banan

Nyheter - Genève

Trots att Pagani Zonda F klarar Nürburgrings nordslinga på 7:32 min ville några ägare ha mer. Nu kommer raceversionen - den tolv miljoner kronor dyra Zonda R.

Bilen är anpassad för bankörning men kommer inte att tävla i någon serie. Därmed slipper man begränsningar i from av strypning eller minimivikter. Motorn byggs AMG, men i Zonda R är det inte den vanliga 7,3-literstolvan utan en sexlitersmaskin från Mercedes CLK-GTR. Det innebär torrsumpssmörjning, flerskivig sintrad racekoppling och hydroformat avgassystem. Plus hyggligt med kraft: 750 hk vid 7500 r/min
Zonda R har få likheter med Zonda F, endast 10 procent av delarna är gemensamma. Zonda R har hjulupphängningar smidda i aluminium av flygplanskvalitet och motorn är kopplad till en nyutvecklad sexväxlad sekventiell låda. Bensintanken är av gummi och kupén är omgärdad av en stabil säkerhetsbur. Bilen har vuxit. Jämfört med Zonda F är axelavståndet 47 mm längre, längden har ökat med 394 mm och spårvidden med 50 mm.
Priset för Zonda R är 1,2 miljoner Euro. Plus skatt.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Nathan
2013-11-20 09:55

the window was plobabry foggy, and the condensation from the windshield carried over as drops to the left window + the wind, gave the drops some boost to make those horizontal lines

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.