Bild
Nästa artikel
Pansarvagnen Audi A8 L Security

Pansarvagnen Audi A8 L Security

PREMIÄR

Direktörer, förmögna, makthavare – se hit. Här är bilen som står pall en granatattack och samtidigt ger dig massage.

Audi presenterar nu en ny upplaga av den bepansrade säkerhetsversionen av A8 L. Ledorden är tydliga: säkerhet, mer säkerhet och lyx.

Beteckningen lyder Audi A8 L Security och för det otränade ögat är det svårt att skilja den 5,27 meter långa sedanmodellen från vanliga, förlängda A8.

Enligt Audi krävs 450 arbetstimmar för att anpassa ett exemplar till de högt ställda säkerhetskraven. Passagerarcellen är bepansrad med 720 kg extra stål och armidfiber, rutorna med säkerhetsglas väger in på ytterligare 300 kg och som inte det vore nog har dörrarna förstärkts med 360 kg armeringsmaterial.

Resultatet är en bil som uppges klara attacker med finkalibrig eld och explosioner från handgranater.

Trots extra vikt behöver Audi A8 L Security inte skämmas för sin prestanda. Under huven återfinns en tolvcylindrig bensinmotor som pumpar ut 500 hk och ett vridmoment på 625 Nm. Kraften levereras via en åttastegad automatlåda till bilens alla fyra hjul.


Sprinten från noll till 100 km/htillryggaläggs på 7,2 sekunder. Bilens däck för förstås punkteringssäkra och kan köras på i upp till 80 km/htrots att däcken skadats.

Audi A8 L Security är därtill utrustad med en rad finesser. Bland annat finns siren, vimpelhållare och ett system för släckning av bränder som kan spruta vatten mot hjulhus, underrede, bränsletank och motorrum.

I baksätet finns två fåtöljer varav den ena kan anpassas med utfällbart fotstöd och massagefunktion. I den förlängda mittkonsolen finns även telefon, kylskåp, vikbart bord och dubbla tv-skärmar.

Audi A8 L Security kan specialbeställas från tredje kvartalet 2011.

Taggar: Nyheter, Hem
Pansarvagnen Audi A8 L Security
Pansarvagnen Audi A8 L Security
Pansarvagnen Audi A8 L Security

Kommentarer

#1
Erkkan
2011-03-03 21:27

Något för Gaddafi?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.