Pikes Peak försenad av skogsbrand

Pikes Peak försenad av skogsbrand

Publicerad 2012-06-29 11:56
Nyheter

Den 90:e upplagan av Pikes Peak tvingas flyttas på grund av en härjande skogsbrand i området, hela 18 500 häktar mark brinner i Colorado.

Den 90:e upplagan av Pikes Peak International Hill Climb har blivit framflyttad efter att tävlingsledningen haft möte med U.S. Forest Service. Ursprunligen skulle eventet köras den 8:e juli, med teknisk inspektion redan den 3:e juli. Men den 23:e juni började en skogsbrand, som nu är mindre än fem procent under kontroll. Över 18 500 häktar mark brinner och trots att elden nu går bort från Pikes Peak så ställer man in då man inte vill ta resurser från området som så desperat behövs. 

"I slutet av vårt möte idag stod det klart att vi inte kan fortgå som planerat" säger Tom Osborne, Styrelseordförande i PPIHC.

De 211 tävlande har blivit informerade om framskjutningen och förhoppningsvis kommer ett nytt datum inom de kommande två veckorna. 

Artikeln har
0
kommentarer

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis