Bild
Nästa artikel
Pikes Peak försenad av skogsbrand

Pikes Peak försenad av skogsbrand

Nyheter

Den 90:e upplagan av Pikes Peak tvingas flyttas på grund av en härjande skogsbrand i området, hela 18 500 häktar mark brinner i Colorado.

Den 90:e upplagan av Pikes Peak International Hill Climb har blivit framflyttad efter att tävlingsledningen haft möte med U.S. Forest Service. Ursprunligen skulle eventet köras den 8:e juli, med teknisk inspektion redan den 3:e juli. Men den 23:e juni började en skogsbrand, som nu är mindre än fem procent under kontroll. Över 18 500 häktar mark brinner och trots att elden nu går bort från Pikes Peak så ställer man in då man inte vill ta resurser från området som så desperat behövs. 

"I slutet av vårt möte idag stod det klart att vi inte kan fortgå som planerat" säger Tom Osborne, Styrelseordförande i PPIHC.

De 211 tävlande har blivit informerade om framskjutningen och förhoppningsvis kommer ett nytt datum inom de kommande två veckorna. 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.