Bild
Nästa artikel

Polisen får testbana för bättre utbildning

NYHETER

Härom veckan rapporterade vi att polisen allt oftare är inblandade i olyckor i samband med utryckning. Är detta lösningen på problemet?

Efter nyheten publicerades har polisen annonserat ut att man sett över förarutbildningen i landet. I anslutning till Arlanda kommer ordningsmakten inom kort att kunna nyttja en 2,4 kilometer lång övningsbana. Anläggningen byggs av Arlanda Holding AB vilket är en del av flygplatsverksamheten. Kostnaden beräknas hamna kring 45 miljoner kronor.

Målet är att banan skall likna en kurvig och kuperad landsväg, med inslag av fyrvägskorsning, rondell och manöverplats på cirka 6000 kvadratmeter.

- Tillgången till den här övningsbanan gör att vi kan säkerställa en hög nivå på vår förarutbildning. Vi slipper också i stort sett att öva på allmänna vägar, säger Christian Agdur, chef för Operativa avdelningen vid Stockholmspolisen.

Banan skall framförallt rikta sig till de som kör utryckningsfordon, men även finnas tillgänglig för andra grupper av yrkesförare som behöver fortbildning i sin körning.

Sigtuna kommun ser platsen som en viktig etablering och tillgång för kommunen.

- Jag ser framför mig att banan med sin strategiska placering nära flygplatsen kommer att locka fordonsindustrin, säger kommunalrådet Anders Johansson (S) i Sigtuna kommun.

Vad tycker du? Kör polisen som krattor eller slänger man pengarna i sjön genom att bygga banan? Diskutera nedan!
Taggar: Nyheter
Polisen får testbana för bättre utbildning

Kommentarer

#1
MICKE
2009-12-28 12:24

Polisen kör bra, men är lite för dåliga på att hantera de situationer som dykter upp runt sin egen bil. Kör an med blåljus och påkallar fri väg gäller det att vara på sin vakt. Många av de som sitter bakom ratten i dagens polisbilar kör för nära gränsen och kan således inte hantera en plötsligt uppkommande situation. Och ja, jag har insikt i ämnet.

/Micke Blåljus

#1
Martin
2009-12-28 15:33

Inte bara yrkeschaufförer som behöver fortbildning så jag hoppas att även gemene man ges tillträde genom lämpliga utbildningar. Vill man dessutom dra in lite extrapengar så öppnar man banan för banträffar. Kan vara ett bra sätt att bygga lite broar in bland dom som ser bilkörning som ett stort nöje.
Banor för banträffar i Stockholmsområdet är man ju inte direkt van vid om man ska uttrycka sig försiktigt.

#1
micke
2009-12-28 20:59

Jag håller med dig Martin, men är skeptisk med tanke på hur det har gått för liknande satsningar inom området. Viking såg vi inte röken av och området kring Arlanda har ju varit på tapeten i flera års tid utan att man skridit till verket. Att det nu verkar blir realitet tror jag vi kan tacka polisen för, det är därför jag är skeptisk till att allmänheten kommer att få tillträde till området, hur mycket vi än skulle behöva det.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.