Bild
Nästa artikel

Porsche 911 Turbo S får 530 hk

GENÈVE 2010

Trots att effekten har höjts till 530 hk är bränsleförbrukningen oförändrad. Pressreleasen inleds nästan med en ursäkt, men att det handlar om den häftigaste 911 Turbon till dags dato är ställt utom all tvekan.

Boxersexan skickar iväg 911 Turbo S till hundra km/h på makalösa 3,3 sekunder, vilket placerar modellen rakt upp i det absoluta toppskiktet när det gäller acceleration. Overboostfunktionen (en del i Sports Chrono-paketet) finns kvar, vilket påverkar både effekt och vridmoment under tio sekunder, för att sedan återställa temperaturen i förbränningsrummen till det mer normala. Toppfarten anges till 315 km/h.

Hjulen är smidda och hålls på plats av centrumbultar, vilket är tillval på vanliga 911 Turbo. Bromsarna har keramiska skivor.

Modellen kommer att premiärvisas på Genève-salongen och prislappen ligger på 173 241 Euro, medan den taklösa varianten springer lös på 184 546 Euro.

Provkörning kommer inom kort!

Du som vill veta mer om Porsche 911 klickar här!

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.