Bild
Nästa artikel

Porsche 918 Spyder - ett underbart koncept

NYHET

Porsche släpper hybrid med giftiga fartresurser och snåldrift. Porsche 918 Spyder Concept visar att hybriddrift inte behöver vara tråkigt.

Med dubbla elmotorer, en fram och en bak, samt en 3,4-liters V8 på 500 hk är Porsche 918 Spyder Concept det bästa från två världar. Modellen kan köras enbart på eldrift eller förbränningsmotorn och föraren har fyra olika körprogram att leka med, vilka skall uppfylla samtliga krav som kan tänkas ställas på en bil av denna dignitet.

Med enbart el-drift är aktionsradien i Porsche 918 Spyder inget att skryta med - endast 25 km. Det som däremot är anmärkningsvärt är bilens förmågor att prestera i banläget "Race Hybrid". Toppfarten anges i detta läge ligga på 320 km/h och från stillastående till hundra tar den sig på 3,2 sekunder. Många kallar Porsche 918 Spyder Concept för efterträdare till Carrera GT, något Porsche själva inte anser att den är. I stället trycker tillverkaren på miljöaspekterna och det faktum att man är en av de första som implementerat "riktigt" miljötänk i superbilssegmentet.

Mer om Porsche finner du här!
Taggar: Nyheter
Porsche 918 Spyder - ett underbart koncept
Porsche 918 Spyder - ett underbart koncept
Porsche 918 Spyder - ett underbart koncept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.