Bild
Nästa artikel

Porsche Boxster i RS-version?

Spy shots * Automobil Secret Service

Till nästa år kommer Porsche att ansiktslyfta sina budgetmodeller: Cayman och Boxster. Men bilen på bilderna ser ovanligt sportig ut, är bilen utrustad med sportpaket eller är det en het RS-version på gång?

Oddsen lutar åt det förstnämnda. Eftersom Cayman redan hotar storebror 911 på racerbanorna och Porsche har gjort klart att lillebror inte ska vara snabbare än den dyrare 911 lär en RS-version av Boxster/Cayman vara mycket osannolik.

Klart var i alla fall att Boxstern, som fångades på bild nötandes Nürburgring, hade en fast bakspoiler istället för den vanliga nerfällbara. Bakom de nya fälgarna skymtar de kemariska bromsarna PCCB, men eftersom de redan finns som extrautrustning till modellen behöver det inte betyda någonting.

Ansiktslyftningen för Boxster/Cayman innebär nya lamparrangemang både fram och bak samt även ny front och bakdel. Motorn är också kraftigt omarbetad, med direktinsprutning och en lätt effekthöjning till runt 310 hk för S-modellerna.
 
Skulle det mot all förmodan komma en RS-version så kommer den i så fall att begåvas med runt 330 hästkrafter. Men det är bara ren spekulation.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.