Bild
Nästa artikel
Porsche visar ny Panamera i Paris

Porsche visar ny Panamera i Paris

Nyheter

Porsche planerar att utöka modellprogrammet för Panamera. Ett koncept ska ge en förhandstitt på bilsalongen i Paris.

Med Paris bilsalong en dryg månad bort börjar biltillverkarna avslöja mer och mer av vad som kommer att hända ute på mässgolvet. Nu står det klart att Porsche kommer att premiärvisa ett koncept som ger en vink om en kommande Panamera.

Nya Panamera finns antagligen inte på marknaden förrän under 2016. Det rör sig om en kombikupé-version av den populära modellen, eftersom kunder har visat intresse för en Panamera med mer lastutrymme. Modellen kommer att få klartecken för serieproduktion om intresset visar sig vara tillräckligt högt på Paris mässgolv.

Nya Panamera skulle framför allt konkurrera med Mercedes CLS Shooting Brake. En källa till Autoweek säger att det särskilt finns potential för en sådan modell på den europiska marknaden.

Rykten gör gällande att Porsche även planerar kupé- och cabrioletversioner av Panamera.

Diskutera: Hur ser du på en ny Panamera?

Via Vi Bilägare. 

Kommentarer

#1
Bilofil
2012-08-14 08:57

En kupé version skulle nog inte sitta ivägen. Kan Porsche till sist komma till skott och göra en ny 928 av Panameratekniken och se till att ge karossen en egen tilltalade design, skild från Panamera, så kan det finnas något att se fram emot.

Men det återstår väl att se om de giriga V-W magnaterna och ekonomerna går med på det.

Nu ska man iallafall förvisso öka marknadsandelarna med att bygga nya moderiktiga stadsjeepar, med ett konstigt modellnamn som man inte vet hur det uttalas.

Hoppas nästa nyhet från Porsche kan vara något som som stämmer överens med varumärket Porsche.

#2
chris e
2012-11-29 21:20

hoppas den blir snyggare bakifrån än dagens modell.en ny 928 vore grymt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.