Bild
Nästa artikel

Porsches nya bandräpare - GT3 Cup S!

Nyheter

Den tyska biltillverkaren strippar 911 GT3 och gör en ännu mer racingodlad sportvagn än GT3 RS. Startklar enligt FIA GT3s regler.

Bilen ska vara en direktbiljett in i racingvärlden, om du har pengarna. En fabriksklar racingbil med rätt prestanda. Namnet förvränger sanningen då bilen baseras på GT3 RS och inte standardversionen GT3.
Den största förändringen jämt emot den redan raceinspirerade föregångaren är att denna inte är byggd för gata, alls!

Motorn är samma 3,6-litersboxer som hos bilarna i Posche Mobil1 och Porsche Carrera Cup. På nya Cup S har effekten ökat till 440 hästar (430 Nm) vid 8000 r/min. Alternativt ett ökat vridmoment till 430 Nm vid 7250 r/min. Växellådan är en sexväxlad sekventiell låda med
Upphängningen kommer från långloppsbilen GT3 RSR.

GT3 Cup S, får även en förbättring av aerodynamiken. Med hjälp av justerbara splitters och högre downforce, högre bakvingen, större hjul och större bromsskivor går den inte att ta för en GT3 RS. Vikten är på föga 1,170 kilo.

Priset är 250 000 Euro, motsvarande 2,4 miljoner, exklusive moms.

Har du redan en Cup-bil erbjuder Porsche ett Cup S-package som uppgraderar din modell till denna.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.