Bild
Nästa artikel

PREMIÄR! MASERATI GRAN TURISMO S

Nyheter

Omtalade Gran Turismo får ett syskon med horn i pannan. Den 4,7-liter stora V8-motorn får sin inspiration av Alfa Romeo 8C Competizione.

Ett år efter Gran Turismos premiär kommer S-versionen att visas vid Genèvesalongen. En av de största nyheterna är den elektrohydrauliska växellådan sammanbyggd med slutväxeln (transaxel). 0-100 km/h går på 5,2 sekunder, toppfarten är 252 km/h.

Motorn utvecklar 440 hästkrafter, en 4,7-liters V8. Det är ursprungligen en Maserati-konstruktion, men i det här utförandet har den samma specifikationer som i Alfa Romeo 8C Competizione. I Genève visas dessutom 8C som Spider.

Maseratis samarbete med Brembo syntes för första gången på Quattroporte Sport GTS och nu även på Grant Turismo S. Bromskivorna är så kallade Dualcast, en materialblandning av stål och aluminium vilket ska göra att de klarar höga temperaturer.

Automobil provkörde Maserati Gran Turismo i utgåva 8.07 - men du kan läsa den gratis genom att klicka på länken i högerspalten. Hetta och harmoni!
Taggar: Nyheter
PREMIÄR! MASERATI GRAN TURISMO S
PREMIÄR! MASERATI GRAN TURISMO S
PREMIÄR! MASERATI GRAN TURISMO S

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.