Bild
Nästa artikel

Pulsjet på R/C-bil

Video

Som barn drömde vi väl alla om radiostyrda bilar. Amerikanen Vincent Marshall gick ett steg längre. Hans är pulsjetdriven.

För amerikanen Vincent Marshall räckte det inte med en elmotor. Han skulle tvunget få sin radiostyrda bil att gå fortare och snickrade kvickt ihop en pulsjetmotor till den. Jetmotortypen är annars mest känd för att ha drivit tyska V1-raketer under andra världskriget och Londonbor kan minnas den karaktäristiska tonen från jetmotorns pulser. Kanske var det inte en av världens smartaste idéer att pulsjetkonvertera en radiostyrd bil, av videon att döma. Men nog är det en uppfriskande filmsnutt!
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Gninneh
2011-10-13 14:11

För yttermest visso är ordet "raket" lite fel här.
En raket är korkad, den flyger inte påverkbart efter avskjutning. En robot har i styrsystem.

Det är inget fel i att driva en radiostyrd bil med en pulsjet eller annat liknande, men däremot är det knas galet att sätta motorn så långt ifrån fordonets massacentrum. Skulle han satt motorn 10 centimeter till höger om bilen skulle den bara ha snurrat. Inte fel framdrivning, bara fel tillämpning. Många fina idéers död.

#2
Gninneh
2011-10-13 14:13

Vad jag menar är alltså att kalla V1:an för raket. Den hade ett, för dåtiden, formidabelt styrsystem.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.