Bild
Nästa artikel
Radical visar SR1

Radical visar SR1

Nyheter

Det brittiska sportbilsmärket har avslöjat sin senaste modell, SR1, som ska funka som en instegsmodell riktad till bandagsförare.

Stylingen är inspirerad från dess storebror SR9 LMP2 medan motorn är en 1.3-liters RPE-Suzuki fyrcylindrig motor som används även i andra av Radicals modeller. 210 hästkrafter levereras via en sexstegad växellåda och låter dig göra 0-97 km/h (60 mph) på 3.6 sekunder och nå en toppfart på 222 km/h. 

Annat smått och gott är bromsarna som är 240mm, diverse säkerhetsutrustning som behövs i racing och ett integrerat släckningssystem vid eventuell brand. Dunlop slicks, regndäck och gatudäck gjorda för Radical finns också som tillval. 

"Över det senaste årtiondet har SR-sortimentet introducerat och inspirerat den nya generationens racing- och bandagsentusiaster, och med SR1 når den tekniska utvecklingen till en ännu större publik." kommenterar Radicals medgrundare Phil Abbott. "SR1 är otroligt rolig att köra och prestandan är lätt att använda för förare av all kapacitet och ålder. Vi är riktigt exalterade över SR1 och jag är säker på att det kommer bli en stor succé. Du behöver bara ta en kort testtur för att upptäcka vilken bra bil det är!" 

Grundpriset är 29 850 pund, vilket gör SR1 till en bil som är svår att slå när det kommer till prestanda-per-peng. 

Diskutera: Är SR1 något du skulle kunna tänka dig? 

Taggar: Nyheter, Hem, Renault

Kommentarer

#1
TommyNi
2012-06-27 13:29

Undrar om en sån skulle kunna gå att importera till Sverige lätt. Strax under 300 000 känns överkomligt för en riktigt rolig racebil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.