Bild
Nästa artikel
Ring-Taxi och svensk Corvette kraschade på Ringen

Ring-Taxi och svensk Corvette kraschade på Ringen

Krock

Åtta bilar i olycka vid Bergwerk – en person allvarligt skadad och M3 Ring-Taxi obrukbar.

Enligt amerikanska sajten jalopnik.com inträffade vid tvåtiden på söndagseftermiddagen en allvarlig olycka på Nürburgring. Åtta bilar var inblandade i en masskrock i närheten av Bergwerk, ungefär där Niki Lauda råkade ut för sin våldsamma krasch 1976.

En av de inblandade förarna ska enligt Jalopnik ha förts till sjukhus med allvarliga skador. Bland de skadade bilarna finns dels en BMW M3 "Ring-Taxi", alltså den sorts hyrbilar man kan åka med runt Ringen med en erfaren förare vid ratten, dels en svenskregistrerad Corvette Z06.

Olyckan ska ha inträffat när tre bilar saktade in vid ett vägreparationsområde. En fjärde bil kunde inte stanna i tid utan kolliderade med en av de tre framför, for sedan ut i gräset och sedan tillbaka in på banan längre fram där bilen sedan krockade med två andra bilar. Ytterligare tre bilar lyckades bromsa in vid olycksplatsen och undvek kollission, men den Ring-Taxi som sedan dök upp kunde inte undvika att köra in i en av bilarna, träffade sedan ytterligare en bil och blev till slut stående vid sidan av banan.

Enligt polisen var förarna från flera länder. En av förarna fördes till sjukhus i Koblenz, medan två andra fick vård på plats. Ingen av bilarna kunde köras från olycksplatsen. 

Ursprungsartikeln finns på www.jalopnik.com

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.