Bild
Nästa artikel

Rolls-Royce framtid är dåtid

design

De galnaste koncepten skapas inte i biltillverkarnas designstudios. Det görs av designstudenter. Se här bara.

I år fyller bilvärldens vackraste kylarprydnad 100 år. Jaguar, Mercedes och andra berörda får ursäkta. Det är Rolls-Royce insvepta dam Spirit of Ecstacy som fyller sekel.

Samtidigt passar designstudenten Jeremy Westerlund på att visa en framtidsvision han skapat vid sin utbildning på Art Center school of design i Pasadena, Kalifornien.

Jeremy må ha ett svenskklingande efternamn, men han är bosatt i Texas och söker just nu jobb som transportproduktsdesigner.

Med Rolls-Royce Apparition har han snabbt gjort sig ett land och bilderna på framtidsvisionen sprids nu som en löpeld över Internet.
Bilen på bilderna är i skala 1:4, en fullskalemodell skulle nämligen bli hela sju meter lång.

Apparition binder på ett spännande sätt samman framtid och dåtid. Föraren förväntas nämligen sitta blottad för fartvinden, precis som gamla tiders droskförare. Den lågt dragna kupén kan därför helt vigas åt lyx och bekvämligheter för de förnäma människor som har glädjen att få följa med.

Grillen håller klassisk Rolls-Royce-design men i övrigt är det modernt och vågat. Speciellt strålkastarna och 23-tumsfälgarna med inslag av äkta mahogny sticker ut. Notera också reservhjulets placering, snett emot förarbrunnen.

Hoppas Rolls-Royce fångar upp denna nya förmåga och låter honom hjälpa till att göra 100-årsfirandet extra minnesvärt.

Vad tycker du om extrema Rolls-Royce Apparition? Kommentera och diskutera!

Taggar: Nyheter, Hem, Rolls-Royce

Kommentarer

#1
Grodis
2011-01-16 22:29

Vilken sida är fram?... :)

#2
Bilofil
2011-01-17 10:21

Är LSD fortfarande populärt i Kalifornien?

#3
Thomas Persson
2011-01-17 19:01

Tycker designern Jeremy Westerlund själv att den verkligen är snygg??, tycker själv att den är äckligt ful.

#4
Mats Söderberg
2011-01-19 20:34

Kul, med chauffören i en holk. Sen lite "nightclub" nere i salongen. Knäcker ju alla vanliga limousiner. Skall man vara värst, får man inte fega.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.