Bild
Nästa artikel

Rolls-Royce sätter försäljningsrekord

Nyheter

Liksom Audi går Rolls-Royce mot en fallande bilmarknad och sätter försäljningsrekord - för femte året i rad.

I bilar räknat är det inte så många men en ökning från 1010 sålda bilar år 2007 till 1212 stycken förra året innebär en ökning på 20 procent. Största marknaden är fortfarande USA, dit 38 procent av bilarna går, men norra Europa ökade med hela 95 procent.
När det gäller antal sålda bilar för enskilda butiker så leder Abu Dhabi före den i Peking, Beverly Hills, Dubai och London.
Det är fortfarande de stora limousinerna som går bäst. Vanliga Phantom och phantom Extended Wheelbase står för mer än hälften av försäljningen, men den öppna Phantom Drophead Coupé och tvådörrarsmodellen Phantom Coupé kommer starkt.
I slutet av detta år introduceras den nya lilla modellen. Vad den ska heta är ännu oklart, internt går den fortfarande under arbetsnamnet RR4.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Johan Holm
2009-02-07 13:24

Skillnaderna ökar mer och mer i den globaliserade världen,är det då så konstigt att bl.a Rolls-Royce ökar sin försäljning.
Billiga bränsle snåla bilar ökar också i försäljning.
"De" s om har mckt tager ännu mer och "de" som har lite får ännu mindre!
Så har världen blivit idag och fortsätter åt det hållet,tyvärr!.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.