Bild
Nästa artikel

RUF premiärvisar ytterligare efterföljare till CTR Yellowbird

NYHET

RUF CTR 3 har mittmotor och prestanda som till och med får kultpippin att blekna. Karossen är helt unik för modellen, tillverkad av kevlar, aluminium och stål. Håll i hatten!

RUF har alltid varit känt för att tillverka småseriebilar med extrema prestanda och RUF CTR 3 är inget undantag. Ända sedan den första versionen av CTR (Yellowbird) presenterades har bokstavskombinationen lockats till sig kunder som enbart nöjer sig med det häftigaste.

Företagets trettioåriga erfarenhet av turboladdade boxermotorer har kommit till sin rätt vid utvecklandet av CTR 3. Den 3,8 liter stora sexan genererar 700 hk vid 7 000 rpm, en siffra som ger de mest kräsna upphetsningshicka. De dubbla turboaggregaten matas med friskluft via var sin laddluftkylare som är placerad framför respektive bakhjul, precis som på första generationens CTR. Lådan är sexväxlad och kopplad till en shiftlight inne i kupén.

Chassit har uppgraderats med bananpassade fjädringskomponenter ch värre bromsar. Hjulen har vuxit till sig och mäter 19 tum fram och 20 tum bak.

Inredningen designas efter önskemål. Du som gillar lyx kan välja mellan en rad olika läderkombinationer och vill du köra bana finns möjligheten att rensa ur det mesta redan från fabrik.

Toppfarten är som sig bör för en CTR mycket hög. Enligt RUF maxar den lilla skapelsen 375 kilometer i timmen. Från stillastående till 100 km/h tar du dig på endast 3,2 sekunder.

Priset är ännu inte satt. De som undrar har förmodligen inte råd.
Taggar: Nyheter
RUF premiärvisar ytterligare efterföljare till CTR Yellowbird
RUF premiärvisar ytterligare efterföljare till CTR Yellowbird
RUF premiärvisar ytterligare efterföljare till CTR Yellowbird

Kommentarer

#1
TURBO XXX
2009-12-04 11:24

Hur bra de än bygger den är det svårt att leva upp till ryktet som Yellowbird skapade. den var ju före sin tid. NU kan man gödsla med bilar som toppar en bra bit över 300 blås.

#1
PÄR
2009-12-07 10:00

Klockren värsting. Varför bygger inte Porsche sådana här bilar själva? Troligtvis lite vassare än en 911 Turbo.

/P

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.