Bild
Nästa artikel
Sa du Genty Akylone?

Sa du Genty Akylone?

Ny superbil

Strömmen av superbilsprojekt sinar aldrig. Här är senaste bidraget från Frankrike, en … ja, en Veyrondödare.

Say after me: Genty Akylone. Nej, det är inte Jim Carreys senaste rollfigur i en film om dresserade papegojor, vilket man kan tro, men desto mer ett nytt superbilsprojekt från Frankrike. Arbetet bakom den knappt 1 100 kg tunga skapelsen ska ha pågått i fyra år. Resultatet är en designmix av mycket i klassen och föga förvånande är det mycket kolfiber och aluminium som gjort vikten så förhållandevis låg. Motorn? Motorn är en mittmonterad dubbelturtbo-V8 på 4,8 liter, ursprung okänt. Effekten anges till över 1 000 hk och växellådan ska vara en sjuväxlad "riktigt" sekventiell låda. Farten då? Farten från 0-100 km/h är 2,7 sekunder, men framför allt ska Akylone nå 300 km/h på bara 14 sekunder. Det är 0,6 sekunder snabbare än Veyron, alltings måttstock i den här divisionen. Att Akylone skulle klara detta med enbart den bakhjulsdrift som finns förefaller som en ren bedrift. Återstår produktionen. Femton bilar ska det bli, inte mer och inte mindre, alla tillverkade i Akylones hemstad Saint-Pourcain-sur-Sioule. Alla som stavar rätt till det på första försöket får en dekal. På Parissalongen 2012 ska den färdiga skapelsen stå och sedan är det bara att börja köa, i väntan på att priset ska tillkännages.
Taggar: Nyheter, Hem
Sa du Genty Akylone?
Sa du Genty Akylone?
Sa du Genty Akylone?
Sa du Genty Akylone?

Kommentarer

#1
Roger_Skagerström
2011-10-19 00:12

Gillar den.. Inte allt för utflippad, riktigt stilren inredning för biltypen.

Om nåt av dessa företag kunde visa upp en BIL bara... Det här visar inte mer än att de har lärt sig 3D Studio ;)

#2
Tommmy
2011-10-20 06:04

En av de bättre designerna och ser ganska okej ut för att vara en mittmotorbil. Personligen föredrar jag FR-layout på sportbilar. Linjerna och proportionerna brukar bli mycket bättre, undantaget är väl Nissan GT-R som ser genuint illa ut. Bäst i klassen är val fortfarande Aston Martin.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.