Bild
Nästa artikel

Senaste nytt från MPH-mässan! - Dag 1 Pressvisning

Direktrapport!

I fredags slogs portarna upp till årets första svenska superbilsmässa, Miles Per Hour. Självklart var vi där. Saab, Hyundai eller Toyota kunde inte synas till.

Ett event där gräddan av eliten är inbjuden. Dags att välja lag och endast de bästa få vara med.
Precis som namnet Miles Per Hour antyder handlar det om fart och prestanda, inget annat!
- Det är en lyxbilsmässa i det enklaste utförandet. Här finns inga t-shirtstånd utan bara de värsta av bilar, säger mässansvarige Lars Holst.

Mässan gjorde sin debut för två år sedan. Första året genomfördes MPH endast i Göteborg men året därefter gjordes premiär i Stockholm.
Factory-hallen, Nacka Strand, är en liten hall där dryga 48 bilar får plats med ett totalt värde i samma penganivå som den svenska statsbudgeten, nästan i alla fall.
- Bilarnas samlade värde vågar jag inte tänka på, då blir det svårt att sova, säger Lars Holst.

Förra året kom 12 000 personer. I år väntas fler sportbilsentusiaster på besök. De som kommer kan vänta sig nio Sverigepremiärer i form av Audi RS6, Porsche 911 GT2, Porsche Cayenne GTS, Jaguar XF(2,7 D och V8 S/C), Maserati Quattroporte Sport GTS, BMW M3 Sedan, Ferrari 430 Scuderia och Mercedes-Benz AMG C63
- Lyxmärkena spår ingen nedgång under detta år, konstigt nog. En ny trend kan vara på gång, det har blivit okej att åka i en fräck bil, jantelagen har fått en mindre inverkan. Allt började vid 1980-talets andra hälft då importerna ökade. Dyra varumärken plöjde vägen, fler hade råd. Detta har gjort det mer accepterat.

MPH-mässan ska även genomföras under 2008 i Norge och Oslo på försök. Även där lär biltillverkare med annan image bli portade.
- Volvo ringde och frågade om de fick komma. Detta lär vara den enda mässa de blivit nekade till. Det gäller att hålla sig inom området och välja de med högre rankad varumärkesbild. I en gryta med vatten häller du i alla tänkbara bilmärken. Höj temperaturen till 100 grader och koka bort till exempel Volvo. Då har du fått MPH.


Mer uppdateringar väntas imorgon. Missa inte våra filmade intervjuer från mässan! Där bland annat representanter från Koenigsegg, Mercedes-Benz, Porsche och Bentley berättar om framtiden.


Självklart får du gärna komma dit och berätta för oss om din bil. Vi finns där hela helgen.

Tider
Fredag 15 februari 12.00-20.00
Lördag 16 februari 10.00-18.00
Söndag 17 februari 10.00-18.00

Plats
Factory, Nacka Strand, Stockholm
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.