Bild
Nästa artikel

SLS AMG Roadster officiell

PREMIÄR

Nu tar Mercedes bort den sista maskeringstejpen från SLS AMG Roadster. Från 1 juni kan du lägga din order.

Vi har tidigare visat Mercedes SLS AMG Roadster med lätt maskering (se artikellänk till höger). Idag har bilderna på den helt färdiga bilen blivit officiella och Automobil är först med att visa dessa i Sverige.

V8-motorn på 6,2 liter (trots beteckningen V8-motorn på 6,3 liter) ger precis som i coupéversionen 571 hk och 650 Nm. På 3,8 sekunder når den taklösa bilen 100 km/h och toppfarten är elektronsikt begränsad till 317 km/h.

Suffletten kan fällas eller tas upp i farter upp till 50 km/h och hela förloppet tar bara elva sekunder.

Precis som andra taklösa Mercedes-modeller har SLS AMG Roadster Airscarf i stolarna, som sprutar varmluft på de åkandes nackar.

Orderböckerna slår upp 1 juni men de första leveranserna sker inte förrän till hösten. Synd att det inte blir något finåka den här sommaren. Grundpriset i Europa är satt till 195 160 euro inklusive 19 % moms. Addera ytterligare sex procent för att få ett hum om det svenska priset.

Missa inte bildspelet ovan med 20 bilder!

Kommentarer

#1
Fredo
2011-05-29 11:23

mums, ge mig

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.