Bild
Nästa artikel

Smila med Exige GT3

Nyheter - Genève

Lotus presenterar en andra nyhet vid sidan av 2-Eleven; konceptbilen Exige GT3. Modellen är sportigare än den tidigare Exige. Enligt tillverkaren ska bilen ge föraren ett större leende än någon annan konkurrent.

Först kom 2-Eleven, nu presenteras Exige GT3. Bilen drivs av en 1,8 liters Toyotafyra på 270 hästkrafter vid 8000 r/min, med ett vridmoment på 258 Nm vid 7000 r/min. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 257 km/h medan accelerationen från stillastående till 100 km/h går på 4 sekunder blankt. Bromsarna har blivit större och kraftigare med fyrkolvsok fram från Ap-racing och Brembo enkelkolvsok bak. Abs-systemet med fyra kanaler minimerar stopsträckan. Den nya diffbromsen ska tillsammans med antispinn och antisladdsystemet som är ställbart i fyra lägen, ge bättre kontroll.

Bilens dämpare är tvåstegade och från Ã-hlins. Det ställbara chassit är av epoxybunden aluminium, taket är taget från Lotus Coupe Exige 255. Bilen kommer ut på marknaden i slutet av året och för det beräknade priset av mellan 670 000 till 800 000 kronor kan körglädje köpas för pengar.
Taggar: Nyheter
Smila med Exige GT3
Smila med Exige GT3
Smila med Exige GT3
Smila med Exige GT3

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.