Bild
Nästa artikel

Snabbare BMW Z4 med S

Nyheter

Vi fick ingen ny Z4 M. Men nu kommer S-versionen: Z4 sDrive35is med 340 hästkrafter och M-fjädring som standard.

BMW gjorde det tydligt redan när nya Z4 lanserades att någon M-version inte skulle bli aktuell. Bensinskallarna grät blod. Men nu kan de trösta sig med s-versionen. BMW Z4 sDrive35is är toppversionen som har trimmat dubbelturbosexan till 340 hästkrafter. Accelerationen 0-100 km/h anges till 4,8 sekunder med dubbelkopplingslådan, som för övrigt fått en mer aggressiv mappning, och toppfarten är som tidigare begränsad till 250 km/h.

M-sportfjädring är standard och den sänker bilen 10 mm jämfört med de mildare modellerna. Dessutom har servostyrningen kalibrerats för sportigare körning och avgassystemet ska ge djupare bastoner - som om det inte skulle räcka redan!

Utvändigt märks aluminiumfärgade accenter, liksom standardmonterat aerodynamikpaket med en ny diffusor. Invändigt har ratten blivit knubbigare och  en mängd detaljer har förändrats. Officiell premiär sker på Detroitsalongen i januari och de första kunderna får sina bilar levererade under våren.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.