Bild
Nästa artikel

Snöskoter på hjul

Nyheter

Motorcykeltillverkaren KTM har gjort det och nu följer Bombardier Recreational Products, BRP, i deras fotspår. I vad? Att bygga en egen sportbil naturligtvis.

Frågan är om BRP Can-Am Spyder kan kallas sportbil. Den trehjuliga skapelsen l iknar mest en snöskoter på hjul. Det är inte så konstigt eftersom BRP även äger snöskotermärkena Ski-Doo och Lynx.
Motorn är en V-twin på 990 cm3 och byggs av BRP-Rotaxoch till skillnad från vanliga motorcyklar har Can-Am Spyder även ett antisladdsystem utvecklat av Bosch. Tingesten kommer att byggas i Kanada och produktionsstarten kommer att ske i höst. Den kommer att säljas via BRP:s ordinarie återförsäljarnät, vilket innebär att man kan leta hos handlare som exempelvis för snöskotrarna Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo vattenskotrar eller Evinrude och Johnson utombordmotorer. I första hand kommer den att säljas i USA och Kanada, men inom ett par år kommer den även till Europa. Inget pris är satt än så länge.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Lasse
2007-07-01 23:40

jag tror att många som har bil körkort kommer att köpa can am spyder. det är ju ett bra konsept och man behöver inte mc kort. och att den är säkrare än 2 hjulig mc den har ju 3hjul som bromsar =kortare broms sträcka

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.