Bild
Nästa artikel
Spyker sjudubblar försäljningen?

Spyker sjudubblar försäljningen?

Spiken i botten!

Från 2012 och framåt tänker Saabägaren Spyker sälja 250 exemplar av superlyxsportbilen C8 Aileron per år. Automatlåda, ny fabrik och Saabs återförsäljarnät ska öppna slussarna.

Spyker har som mål att 2012 sälja 250 exemplar av sin nya modell C8 Aileron, enligt försäljningschefen Peter van Rooy. Uppgifterna publiceras i en intervju i branschorganet Automotive News Europe. Om det försäljningsmålet nås skulle Spyker också kunna leverera sitt första vinstår 2012.

Den tänkta försäljningssiffran är ungefär sju gånger högre än förra årets hela Spykerförsäljning, som uppgick till blott 36 exemplar. Värt att notera är också att Spyker inte sålt fler än totalt 214 bilar sedan företaget startade 2002. Toppåret hittills nåddes 2006, då 94 bilar byggdes och 74 av dem såldes.

Den massiva ökningen i försäljning av lyxsportbilen Spyker C8 Aileron, som kostar från motsvarande ca två miljoner kronor och uppåt, ska åstadkommas genom att bilen förses med – automatlåda. En sådan har presumtiva kunder i USA, Ryssland, Kina och arabländerna velat ha men Spyker hittills inte kunnat erbjuda, enligt Peter van Rooy.

Tillverkningen av C8 Aileron flyttades från holländska Zeewolde till engelska Coventry i november 2009 . Produktionen sker nu mer rationellt och snabbare: sammansättningen tar nu 275 timmar mot tidigare 500. De hittillsvarande modellerna C8 Spyder och C8 Laviolette kommer inte att fortsätta produceras.

Saabs återförsäljarnät i USA kommer också att öppnas för Spyker C8 Aileron, som ett led i att försöka få upp försäljningen av modellen. Under året har Spykeraktien stigit med 33 procent på börsen i Amsterdam, enligt Automotive News Europe.

Taggar: Nyheter, Hem
Spyker sjudubblar försäljningen?

Kommentarer

#1
Mossberg
2010-06-16 13:01

C8 Aileron luktar Spyker lång väg utan att vara sensationell.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.