Bild
Nästa artikel
Stor framgång för Mattias Ekström i Nascardebut

Stor framgång för Mattias Ekström i Nascardebut

Motorsport

Mattias Ekströms första lopp i amerikanska Nascar sammanfattas med ledning, påkörning och målgång på 21:a plats. Klart godkänt.

En av Mattias Ekströms styrkor är förmågan att kunna anpassa sig mellan olika körstilar och fordon. Detta visades inte minst när den förre DTM-världsmästaren gjorde premiär i den amerikanska Nascar-racingen i söndags kväll vid Infinion Raceway, Kalifornien.

Mattias Ekström startade lång bak i ledet och avancerade till ledning som han höll i 7 varv. På den 66:e varvet körde den forna formel 1-föraren Juan Pablo Montoya in i Ekström och orsakade omstart. Efter ytterligare 27 varv blev Ekström återigen påkörd, denna gång av Brad Keselowksi. Ekström halkade därför ner till en 32:a-plats men lyckades under de sista varven köra sig upp till den 21:a-plats. De amerikanska experterna gav Ekström bästa betyg och klargjorde att han förmodligen har en bra framtid att vänta inom Nascar. 

Jimmie Johnson vann loppet, hans fjärde seger i år.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Emil
2010-06-21 13:43

Starkt Mattias!

#2
Tommy
2010-06-21 16:43

Fan va kul, Mattias rules the motorworld

#3
Lars E
2010-06-21 22:54

Händelserikt race där Mattias körde starkt. Han har den tuffhet som behövs i NASCAR. I DTM tåler varken bilar eller bandomare lite gnuggning av bilar. Med lite mer lopp i ryggen kan han bli en vinnare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.