Bild
Nästa artikel
Tävlingskostym för Cadillac CTS-V

Tävlingskostym för Cadillac CTS-V

RACE

Corvette-motoriserade Cadillac CTS-V Coupe, som vi har provkört, har modifierats för tävlingsbruk. Vingen blev STOR!

Cadillac CTS-V Coupe har en sanslös motorisering. Den kompressormatade V8-maskinen från Corvette ZR-1 gör att jänkaren avverkar 0-100 km/h på 3,9 sekunder. Mer om utmanaren till BMW M3 och Audi RS5 kan du läsa i vår provkörning, du hittar länken här till höger.

Nu har CTS-V Coupe byggts om för tävlingsbruk. Modellen ska tävla i Sports Car Club of America World Challenge, SCCA. Cadillac deltog senast 2004 till 2007, vilket resulterade i vinst 2005 och 2007. Två team kör Cadillac och utvecklingen av tävlingsbilen har skett i samarbete med Pratt & Miller.

Första tävlingen körs St Petersburg, Florida 25-27 mars. Förarna är Johnny O’Connell (trefaldig GT1-mästare i America Le Mans Series) och Andy Pilgrim (vann GT-klassen i SCCA 2005).

Den 17 januari rullade bilen för första gången på bana.  Testerna utfördes på Sebring International Raceway in Sebring, Florida.
Bilder bjuder Cadillac på, men hur utfallet blev sägs det inget om. Den superstora vingen ser ut att sitta fast ordentligt i alla fall. Hur det går i skarpt läge vet vi i slutet på mars. Till höger hittar du en länk till officiella hemsidan för SCCA.

LÄNK
Taggar: Nyheter, Hem, default_top
Tävlingskostym för Cadillac CTS-V
Tävlingskostym för Cadillac CTS-V
Tävlingskostym för Cadillac CTS-V
Tävlingskostym för Cadillac CTS-V

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.