Bild
Nästa artikel
Tesla kan producera 30 000 bilar per år

Tesla kan producera 30 000 bilar per år

Nyheter

Tesla Motors har tidigare sagt att dom planerar att bygga 5000 enheter av Model S under 2012, med planer på att bygga 20 000 nästa år. Men finns efterfrågan kan man bygga 30 000.

Ursprungligen var planen att bygga 500 enheter i år för att säkra alla kvalitetsproblem, men det höjdes till 5 000. Nästa år är planen att öka produktionen till 20 000 bilar, men om efterfrågan ökar kan Tesla öka produktionen med 50% för att möta beställningarna. Just nu är väntetiden 10-11 månader. 

Tesla har förlorat 105.6 miljoner under det andra kvartalet i år, trots den goda kritiken när Model S släpptes. Innan Model S kom ut hade Tesla bara sin Roadster som inkomst, den har nu lagts åt sidan, samt den elteknik man sålde till märken som Mercedes och Toyota. 

Tesla planerar att utöka sitt sortiment inom den snara framtiden med Model X, en crossover som kan komma i slutet av 2014. Längre fram i framtiden har man planer för en mindre sedan baserad på företagets tredje-generationsplatform. Tesla Motors har sagt att dom kommer samla kapital innan dom utvecklar nya modeller.

Taggar: Nyheter, Hem, Tesla

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.