Bild
Nästa artikel
Torrsim i BMW X3

Torrsim i BMW X3

FÖRSMAK

Idag är svenska motorjournalister på väg till USA för att köra andra generationen BMW X3. Vi har redan bekantat oss med bilen hemma i Sverige.

BMW är en av de stora sponsorerna till tennisturneringen Stockholm Open. En god vana är att alltid förhandsvisa en intressant modell i samband med tillställningen. I år är det nya BMW X3 som finns på plats långt före den riktiga Sverigepremiären. Vi passar givetvis på att titta närmare på nykomlingen.

Det första intrycket är att bilen har växt rejält. Den har även fått en betydligt mer sober form. Man kan måhända kalla den utslätad jämfört med föregångaren. Men det finns läckra detaljer.
Sidokarosslinjen som dyker ner under sidoblinkersen på framskärmarna är en sådan. De konkava partierna på motorhuven en annan. Normalt står mitten på en motorhuv upp, här har BMW vänt på steken.

Interiört är det lika sobert och välstädat. Instrumenteringen bär drag av nya 5-serien, men är på intet sätt bara flyttad rakt över.
Baksätet är inte mer än okej med tanke på att bilen har växt. Soffan är låg och det är ont om fotutrymme under framstolarna.
Fälls baksätes ryggstöd blir lastytan bara nästan platt. Minuspoäng för det men pluspoäng för nära obefintlig lasttröskel.

Två bensinare och två oljebrännare står till buds, samtliga versioner är fyrhjulsdrivna. Minsta dieseln, xDrive20d på 184 hk, klarar sig på 5,6 l/100 km.
Nya X3 kostar från 378 900 kr och finns hos handlarna från 20 november.
 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.