Corolla – världens mest tillverkade Toyota. Totalt har 39 miljoner exemplar skruvats ihop.
Corolla – världens mest tillverkade Toyota. Totalt har 39 miljoner exemplar skruvats ihop.

Toyota har byggt 200 miljoner bilar

Publicerad 2012-07-25 07:30
Nyheter

Toyota passerade en rejäl milstolpe i juni. Sedan den japanska fabrikören startade produktionen har 200 miljoner fordon tillverkats.

Det hela började i augusti 1935 när lastbilen Model G1 rullade av produktionsbandet hos den nya fordonsdivisionen vid Toyoda Automatic Loom Works. Företaget skulle sedermera bli den biltillverkare vi i dag känner som Toyota.

Efter 61 år och sex månader – i januari 1997 – hade Toyota tillverkat 100 miljoner fordon. 150-miljonersstrecket passerades i januari 2006 och nu i juni nådde företaget ytterligare en milstolpe: 200 miljoner tillverkade fordon.

Den bedriften tog 76 år och 11 månader att uppnå. Av den totala produktionen har 145 miljoner fordon tillverkats i Japan och 55 miljoner utanför hemlandet.

Fabrikerna har spottat ur sig flest exemplar av Corolla. Sedan modellseriens debut 1966 har 39 miljoner exemplar tillverkats. I dag är bilen inne på sin elfte generation.
 
Diskutera: Vad tycker du om Toyotas milstolpe?

Via Vi bilägare.

Artikeln har
1
kommentar

Hej Maria!Va roligt med en till blrgoage pe5 Nykf6pingsbloggen! de5 kanske det blir lite fart he4r nu Inget ont om Lasse, han gf6r ett bra jobb men det e4r alltid trevligt med mer aktivitet!Lycka till!Patrik Je4rvelf6v, Styrelseordf.Storstad Nykf6ping

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis