Bild
Nästa artikel

Toyota lilla smarting

Spy shots * Automobil Secret Service

Här är Toyotas konkurrent till Smart, iQ. En bil som gör skäl för sitt namn.

Smart ForTwo har varit ganska ensam i sin nisch med den ultralilla lättparkerade snålvagnen och man har tillåtit sig att ta ut löjligt höga priser för sina produkter. Här kommer ett vettigt och mer tilltalande alternativ - Toyota iQ.
Toyota har utnyttjat de till buds stående resurserna till max.Totallängden är under tre meter men hjulbasen är maximerad, överhängen minimala och bränsletanken ligger under framsätena. Ventilationssystemet är så litet det går, stolsryggarna är tunna och bilen har en annorlunda säteslayout med 3+1 sitsar vilket gör att man kunnat utnyttja utrymmet så effektivt som möjligt.
Bilen drivs av en snål bensinmotor på en liters slagvolym och priset blir runt 130 000 kronor när bilen lanseras i Europa i början av nästa år.
Toyota har stora förhoppningar på bilen och med tanke på hur bränslepriserna stiger genom taket finns det mycket som talar för att den bränslesnåla bilen gör succé.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Toyota lilla smarting
Toyota lilla smarting
Toyota lilla smarting
Toyota lilla smarting
Toyota lilla smarting
Toyota lilla smarting
Toyota lilla smarting

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.