Bild
Nästa artikel

Toyota Prius

Spy shots * Automobil Secret Service

Världens mest sålda hybridbil kommer snart i en ny generation och det är en spännande framtid som väntar.

Här är de första bilderna på nya Prius. Det har redan cirkulerat bilder på en testmula med en ny front påsvetsad på den gamla karossen, men här är bilderna på en helt ny bil.

Det är föga förvånande att Prius har växt, både på längden och bredden och baksätespassagerana har fått betydligt bättre utrymme. Mer överraskande är istället att Toyota planerar en hel Priusfamilj av modeller. Räkna med en kombimodell och kanske även en cabriolet.
 
De nya motorerna ger mer effekt men är samtidigt ännu snålare på bränsle och det kommer eventuellt även en plug-in-version som är laddbar ur strömurtagen hemma.

Toyota håller också som bäst på att byta ut nickel-metallhydridbatterierna mot lithiumjonvarianter. De är inte bara mindre och lättare, utan de är också effektivare och ger elmotorn ett krafttillskott. Bilen har solceller på taket som ger kraft åt luftkonditioneringen även när bilen är avstängd.

Prius byggs främst i Japan men på grund av den stora efterfrågan byggs bilarna för den amerikanska marknaden även i den nya fabriken i Mississippi.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om denna eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Toyota Prius
Toyota Prius
Toyota Prius
Toyota Prius
Toyota Prius
Toyota Prius
Toyota Prius
Toyota Prius

Kommentarer

#1
Camila
2013-11-20 12:20

Do you have more great arctiles like this one?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.