Bild
Nästa artikel

Tuff andratävling för Cralle Lindholm

RACING

Andra tävlingen i Carrera Cup gick på Karlskoga och trots tuffa race ligger Christer Lindholm kvar i den totala toppen.

Det varierande vädret ställde till det för Cralle Lindholm under kvalet och däckvalet blev avgörande. Tilltagande regn och kort om tid gjorde att mästerskapsledaren Lindholm fick starta från plats 21.
Under det första racet hade spåret torkat upp så merparten av alla förare startade på slicks. Enligt Cralle själv körde han som bilen stulits, vilket resulterade i en uppkörning till sjätte plats. Mot slutet av racet tog dock däcken slut så startplaceringen inför race två blev plats åtta. Något som senare blev sju då Larsson blev diskvalificerad för att ha glykol i kylarsystemet.
  Starten gick som smort. In i depåkurvan på första varvet ligger Cralle på femteplats och in i Trösen på varv två bromsar han om ytterligare två bilar. Cralle hade dock inte sett gulflaggen och blev straffad med en drive through som petade ner honom till nionde plats. Efter att ha passerat Bernadotte slutade Christer på nionde plats, aningen missnöjd, om än nöjd med teamets insatser.

Cralle leder fortfarande mästerskapet, men på andraplats har en ny förare dykt upp; Martin Ã-hlin. Tretton poäng skiljer dem åt (78 mot 91).

Nästa race går på Göteborgs stadsbana.

Du som vill ha tips från Automobils medarbetare Cralle Lindholm kommer att få dem i nästa nummer av Automobil. Ute den 16 juni.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.