Bild
Nästa artikel

Vantage GT4 – vild och vacker

RACE

Ligger pengarna och bränner i fickan? Unna dig då en Aston Martin – för tävlingsbruk. Vantage GT4 har nu blivit extra vacker.

Inför 2011 bakar Aston Martin om GT4-versionen av Vantage. Exteriört har man inspirerats av storebror Vantage V12 och på så sätt gett bilen fler nya aerodynamiska detaljer.
I övrigt kommer många detaljer från Vantage V8 för gatbruk, så som aluminiumchassit, fjädringen och grundmotorn. GT4 går att få med ny ABS- och ESP-enhet som Bosch utvecklat speciellt för racing.

Den nya splittern fram ger markant mer marktryck. Komponenten är även utformad för att leda visst luftflöde till kylarna och frambromsarna.
Ankstjärten på bakluckan kommer från Vantage V12. Mellan avgasrören sitter ny diffusor och bilens undersida har fått ny aerodynamisk täckplatta. Denna ger också mer luft till kylning av växellådsoljan än tidigare.  

Sedan Vantage GT4 presenterades 2009 har Aston Martin Racing levererat mer än 80 bilar. Det har gått bra i tävlingarna också. Bilen vann hela Europatävlingen i år, precis som 24-timmarloppen i Dubai, Nürburgring och Spa.

Något pris nämns inte i materialet som distribuerats. Vi lämnar sådana tråkigheter därhän och njuter av bilderna i stället. Slår du till vill Automobil-redaktionen härmed önska lycka till i nästa år tävlingar.

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Kommentarer

#1
Tommy W
2010-12-08 20:20

Aston Martin är överreklamerade bilar. De har sett likadan ut sedan 90-talet och kommer inte ens i närheten av italienarna när det gäller finess.

#2
Bilofil
2010-12-09 11:21

Italiensk finess? Är det den låga kvalitén som är finessen? Om något är överreklamerat så är det Alfa Romeo och Ferrari.

#3
A310
2010-12-16 03:24

Rule Britannia!
Men hellre Bristol Fighter!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.