Världens dyraste krasch?

Världens dyraste krasch?

Publicerad 2012-07-12 10:49
Nyheter

Ett oerhört sällsynt exemplar av Ferrari 250 GTO har varit involverad i en krasch i centrala Frankrike, en krasch som beskrivits som den dyraste någonsin för en bil.

Ägaren och amerikanska affärsmannen Christopher Cox körde bilen när en annan bil försökte köra om men något gick snett och både förarna och bilarna ådrog sig skador. 

Cox verkar ha klarat sig oskadd, men hans fru rapporterats ha brutit sitt ben medan två personer i den andra bilen togs till sjukhus. Cox var i Frankrike för att ta del av 50-årsfirandet av Ferrari 250 GTO och en del av firandet var den stora paraden i början av Le Mans Classic som syns på bilden ovan. 

39 exemplar av modellen byggdes och värdet fortsätter att gå upp. Craig McCaw köpte nyligen en modell gjord för Stirling Moss till priset 35 miljoner dollar. 

Artikeln har
3
kommentarer

Till auiyjfyturyttg:

Bilarna kostar 30+ miljoner DOLLAR alltså över 200 miljoner kronor !

Det är ju helt underbart att bilarna fortfarande används trots sina värden. Var nere i Champagne förra veckan och såg alla bilar inkl. Joakim Bonniers gamla, nu förolyckade bil. Mina bilder o filmer återfinns här:
http://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=82041

Trodde man var mycket mer rädd om en ovanlig bil för 30+ miljoner men tydligen så behandlar man dom lika väl som KVD bilarna

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis

Klassiker från Klassiker