Bild
Nästa artikel

Världens snabbaste folkabuss

Nyheter

Omkörd i 240 km/h i Schwedenkreutz- av en folkabuss? Denna osannolika historia är faktiskt rena rama sanningen.

Automobils kollegor på tidningen Bike upplevde total misär på Nürburgring när de i 240 km/h genom Schwedenkreutz blev omkörda av en - folkabuss. Med nöd och näppe och en portion dumdristighet lyckades de hänga på bilen varvet runt "Ringen".
Mysteriet fick sin förklaring på videosajten Youtube, där fler hade dokumenterat  denna märkliga skapelse. Det visade sig vara ett gäng glada schweizare som byggt världens häftigaste folkabuss. Bygget startade 2002 och bottenplattan var en Volkswagen Caravelle och hjulupphängningar, bromsar och drivlina hämtades från en krockad Porsche 993 Turbo. Anrättningen förstärktes med en kraftig rörram och kröntes med pricken över i, en kaross från 1962 års folkabuss med delad vindruta. För att passa chassit var man tvungen att dela karossen på mitten över taket och bredda en dryg decimeter, men ambitionen var att så långt som möjligt behålla utseendet från originalbilen. Invändigt är det Porsche instrumentering, skalstolar och fyra sittplatser och motorn är nu trimmad från originalets 408 till uppåt 500 hästkrafter. 45 månader efter byggstarten var bilen färdig och det är inte konstigt att den kör ifrån det mesta på bana. *

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.