Bild
Nästa artikel

Världens snabbaste hårfön

Nyheter

Mercedes och McLaren avslutar sitt samarbete med en riktig rökare: SLR Stirling Moss. En 350 km/h snabb bil utan vare sig tak, vindruta eller sidorutor. Men du måste ha haft en SLR innan för att få köpa en Stirling Moss.

Med en toppfart på 350 km/h är detta världens snabbaste serieproducerade öppna sportbil, hävdar Mercedes. Bilen saknar både tak och vindruta och designen är inspirerad av den SLR som Stirling Moss vann Mille Miglia med 1955.
Vindavvisaren består av två centimeterhöga glasskivor som styr bort den värsta fartvinden från passagerarnahuvuden. Men hjälm anbefalls varmt då en insekt kan orsaka djupa avtryck i ansiktet när bilen färdas i toppfart. I det lilla bagageutrymmet finns två kapell som går att täcka sittbrunnen med.
Hela karossen är gjord i kolfiber och den superlätta bilen gör 0-100 km/h på under 3,5 sekunder. Vissa formelement, förutom det obefintliga väderskyddet  är unika för modellen. Bland annat avgasutblåsen i sidorna åminner originalet från 50-talet. Diffusern, en fungerande sådan, är större än den på coupén och roadstern.
SLR Stirling Moss kommer att tillverkas i en begränsad upplaga på 75 exemplar mellan juni och december i år och priset är 750 000 euro. Dessutom måste du ha haft en SLR tidigare frö att få möjligthet att köpa denna specialversion.
Taggar: Nyheter
Världens snabbaste hårfön
Världens snabbaste hårfön
Världens snabbaste hårfön
Världens snabbaste hårfön
Världens snabbaste hårfön

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.