Bild
Nästa artikel

Veckans kommentar: Nissan GT-R

Nyheter

Nu börjar vi med ett nytt segment, Veckans Kommentar, som får inledas av Roger_Skagerström.

I det här nya segmentet presenterar vi en kommentar från den senaste veckan som vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. 

I vår artikel om Nissan GT-Rs mörka framtid, som går att läsa här, så skrev användare Roger_Skagerström hans tankar om modellen.

Lite av charmen med GT-R'n försvann när man gjorde den till en separat modell. Iallafall jag uppskattade den gamla Godzillan lite extra just för att det var en bil baserad på en vanlig personbil, utrustad med en sjuk motor och drivlina. Nu när det är en specialbyggd kaross känns det inte lika imponerande längre, även om bilen i sig är bra. Om man hade en skiftnyckel och några yen över kunde man ju ta R34'ans drivlina och montera under en Staega (kombiversionen av Skyline-sedanen), och vips hade man en kombi som gick som en 911 Turbo. En trimmad 911 Turbo.

Några sådana grejer lär man inte få se i framtiden, då GT-Rn har dubbla kardaner som troligen är svårt att flytta överer.

Genom att specialisera den har man dödat kulten runt den helt enkelt.


Bara det att man dumpade Skyline-namnet... Big mistake.

Håller du med?

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.