Bild
Nästa artikel
Volvo utvecklar unikt skydd mot älgolyckor

Volvo utvecklar unikt skydd mot älgolyckor

Säkerhet

Studier i Kolmården kan lägga grunden för nytt säkerhetssystem i nästa XC90.

Volvos anseende som ledare inom bilsäkerhet attackeras allt hårdare i takt med att allt fler och billigare bilar packas med allt mer säkerhetsutrustning. Det gäller att hela tiden ligga ett steg före exempelvis Audi, BMW och Mercedes-Benz.

Efter det aktiva fotgängarskyddet, som får bilen att automatiskt bromsa in, arbetar därför Volvo på nästa system: älgskonaren. Enligt branschorganet Automotive News utvecklar Volvos ingenjörer ett system med en radarsensor och en infraröd kamera som kan varna föraren om vilda djur är i närheten och som om nödvändigt kan stanna bilen automatiskt.

"Just nu är vi i täten när det gäller aktiv säkerhet och det är en position vi tänker behålla för att nå upp till vårt mål om 800 000 sålda bilar per år 2020", har Volvos vd Stefan Jacoby hävdat i en intervju.

Aktiva säkerhetssystem är den största tillväxtfaktorn i branschen just nu, med 30-procentig ökning per år.

Volvoingenjörerna ska ha studerat både hur älgar och rådjur reagerar på bilar på plats i Kolmårdens djurpark. Om några år kan tekniken vara färdigutvecklad och hamna i nästa generations Volvo XC90.

Hela AN-artikeln kan du läsa här: http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.