Bild
Nästa artikel
Wind Gordini – sötast i sommar

Wind Gordini – sötast i sommar

PREMIÄR

Den udda roadstern Renault Wind kommer nu i ett Gordini-utförande. Den verkar inte bli Sverige-aktuell, om inte…

Renault Wind är en av marknadens minsta roadstermodeller, bara 3,83 meter lång. Basen utgörs av Twingo. Plåttaket är en fräck konstruktion som på 12 sekunder snurrar 180 grader och lägger sig över bagageutrymmet. Motorn är Renaults lilla turbosnurra på 1,2 liter och 100 hk.

Nu kommer skapelsen i Gordini-utförande. Sedan tidigare finns två Twingo-version och en Clio med tillägget Gordini. Eftersom namnet kommer från Amédée Gordini som började tävla i rally med Renault 1957 kan man tro att detta är en prestandaversion.

Så är nu inte fallet, det rör sig bara om materialtrim. Karossen har den speciella Malta-blå färgen och två vita streck löper längs med karossen. Även backspeglarna är vita. De matchande fälgarna mäter 17 tum.

I kupén finns gott om blålila och vita detaljer. Läckrast är dragstropparna på dörrarna.

Renault har meddelat att man inte har för avsikt att ta Wind till Sverige. Intresset från allmänheten kanske ökar nu när Gordini-versionen kommer. Tjata på din Renault-handlare så kanske vi får se några söta Wind-bilar i trafikmiljön till sommaren.

Taggar: Nyheter, Hem
Wind Gordini – sötast i sommar
Wind Gordini – sötast i sommar

Kommentarer

#1
Tommmy
2011-02-03 17:16

Renault gör som vanligt här i Sverige, struntar i alla roliga bilar för att bevara pensionärsstämpeln. Nere på kontinenten och i England är Renault snarare ett ungdomsmärke med RS-bilarna i främsta led.. Tragiskt!!

#2
Roger Skagerström
2011-02-06 17:59

Lika bra det. Bättre att folk köper low-end skitbilar än att man lurar folk att betala stora pengar för samma skit. Gillar vissa Renault-modeller men skulle aldrig våga köpa en.

#3
A Berg
2011-04-10 12:02

Äntligen en fräsch sportig Renault -men den vill inte Renault ta in till Sverige. GUBBAR!! GUBBAR!!!

#4
Lucky boy
2011-04-10 12:04

Äntligen en fräsch och sportig Renault - men den kommer inte till Sverige. man tar sig i huvudet. Hur tänker dessa gubbar?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.